Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK Akademi Yapay Zekâ Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yapay zekânın Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek önemli bir teknoloji olduğunu söyledi.
Uraloğlu, "Yapay zekâ, dünyanın her alanında devrim niteliğinde değişikliklere neden olacak bir teknolojidir. Sağlıkta, ulaşımda, ekonomide, hukukta, tarımda, eğitimde, mimaride ve daha birçok alanda yapay zekâyı göreceğiz. Yapay zekâ, Türkiye'nin kalkınması ve büyümesi için de önemli bir fırsattır." dedi.
Uraloğlu, Türkiye'nin yapay zekâ alanındaki çalışmalarının hızla ilerlediğini belirterek, "Ülkemizde 250 ve üzeri çalışanı olan girişimlerin yüzde 18,5'inin yapay zekâ teknolojilerini kullanmaktadır. TÜBİTAK BİLGEM Yapay Zekâ Enstitüsü, belirlediği beş alanda 'Yapay Zekâ Ekosistem 2023 Çağrısı'nda bulunmuştur. Bu kapsamda 17 proje destek almıştır." diye konuştu.
Uraloğlu, yapay zekânın beraberinde riskler de getirdiğini belirterek, "Yapay zekâ, kötü niyetli kişiler tarafından da kullanılabilir. Bu nedenle, yapay zekâ projelerinin sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi için güçlü bir siber güvenlik altyapısına ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, konuşmasının sonunda, BTK Akademi Yapay Zekâ Zirvesi'nin yapay zekâ alanındaki farkındalığı artırmaya ve Türkiye'nin yapay zekâ alanındaki çalışmalarını desteklemeye katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Bakan Uraloğlu, Zirve'ye Katılan Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bakan Uraloğlu, konuşmasının ardından zirveye katılan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Uraloğlu, öğrencilerle yapay zekâ teknolojileri hakkında sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.