Ziraat odası başkanınından üzüm hoşafı çağrısı
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen eskiden sofralardan eksik olmayan üzüm hoşafının kuru üzüm tüketimini canlandırmak için yeniden sofralarda yer alması gerektiğini...
Yayınlanma :
09.01.2018 14:39
Güncelleme :
09.01.2018 14:39


Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen üzüm hoşafının asırlardan beri Türk ailelerinin sofralarında bulunduğunu belirterek, "Eskiden evlerimizde annelerimiz, tatlı yerine üzüm hoşafı yapardı. Düğünlerde, mevlitlerde bulgur ve pilavların yanında üzüm hoşafı yapılırdı. Hatta Ramazan ayında tahinli pidelerin yanında üzüm hoşafı tüketilirdi. Bu gelenek artık unutuldu. Biz kuru üzümün tüketilmesi için turistik yerlerde, lokantalarda, düğün ve mevlit yemeklerinde, evlerde yeniden üzüm hoşafının yapılarak gelecek kuşaklara tanıtılmasıdır" dedi.
24. Dönem Manisa AK Parti Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş tarafından başlatılan, "Okul üzümü, akıl üzümü" kampanyasının geliştirilmesi gerektiğini de kaydeden Ülgen, "Kışlalarda da askerlerimize kuru üzüm ve üzüm hoşafı verilmesi ile kuru üzümde canlanma olacaktır. Sarıkamış ve Çanakkale Savaşında askerlerimize üzüm hoşafı verildiği bilinmektedir" şeklinde konuştu.
İngiltere'de hatta bir çok Avrupa ülkelerinde kuru üzümün ekmeklerin, keklerin, kurabiyelerin içlerine konularak tüketildiğini kaydeden Ülgen, yaş ve kuru üzümlerin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde çok önemli bir meyve olduğunu söyledi. Ülgen, "Kuru üzümün kan şekerini dengelediği bilinmekte. Bu nedenle öğrencilerimiz sıvalardan 10-15 dakika önce beş-altı tane kuru üzüm yeseler sınavları kan şekeri dengeli girerler heyecanlarını yenerler. Kışın sabahları bir avuç kuru üzüm yenilse enerji verir. Kan yapıcı özelliği de vardır" diyerek, mutlaka üzüm tüketiminin özendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: