Eğitim Bir-Sen'in sivil itaatsizlik eylemi devam ediyor
Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner okulların açılmasıyla birlikte tekrar tartışma konusu haline gelen kılık-kıyafet yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak sendika...
Yayınlanma :
21.09.2017 14:47
Güncelleme :
21.09.2017 14:57


İnsanların giyim konusunda tek tipleştirilmeye çalışılmasının eğitim-öğretim açısından bir katkı sağlamayacağına dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Darbe kalıntısı, demokrasiye ve insan haklarına aykırı, insanların kişisel özgürlüklerine boyunduruk takan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecektir."dedi.
"Kararımızın arkasındayız"
Sendika olarak aldıkları itaatsizlik kararının arkasında olduklarını dile getiren Öner, "Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu olarak, 15 Mart 2013 tarihinde hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizliğin bütün hedeflerini gerçekleştirmek üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in 5. maddesinde hâlâ hükmünü sürdüren sınırlama ve yasaklara son verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını sağlamak için 14 Eylül 2017 tarihinden itibaren kamu görevlilerinin, kamu hizmetlerini söz konusu yönetmelikteki sınırlama ve yasaklara uymaksızın, toplumun değerlerine, genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak şartıyla belirleyecekleri kılık-kıyafetle yerine getirmelerine karar vermiştir." şeklinde konuştu.
"Milletimizin değer yargılarına uygun olan giyim tarzı serbest olmalı"
Kılık-kıyafet özgürlüğünün darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılması konusunda Millî Eğitim Bakanlığı'na da önemli bir görev düştüğünün altını çizen Öner, "Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, mesai saatleri içinde ve resmi görevlerinin ifasında, mevcut yönetmelik hükümlerine bağlı kalmaksızın, milletimizin değerlerine aykırı olmamak kaydıyla kılık-kıyafetlerini serbestçe seçebilmelidir." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: