Her türlü İmkandan Yoksun Köy Çocukları için
Rol Model Bir Yörük Çocuğu: “ Ben Cerrah Olacağım”
Muzaffer Yurttaş, 1967 yılında Manisa’nın kırsal ilçesi olan Kula’nın otu kekik, kuşu keklik Çokkallar köyünde hayvancılıkla uğraşan, dar gelirli bir ailenin toprak damlı evinde dünyaya gelen bir Yörük çocuğudur. Ailenin büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Muzaffer’e ailesi, küçükbaş hayvanların müstakbel çobanı olarak bakar. Tıpkı rahmetli babamın da beni çoban yapmak istemesi gibi.
Doğduğu, doyduğu köyde okul yoktur. 45 km uzaktaki Eroğlu köyündeki okula, “hiç olmazsa askerden mektup yazar” diye, okuma yazma öğrenmesi için gönderilen okul yılları. Bugünkü gibi taşımalı eğitim diye bir tabirin olmadığı yıllar. Çayda, çamurda, karda kışt, Koca Dere’den gürül gürül sudan geçerek her sabah ve akşam 45 km yürünen, bugün belgesellerde gördüğümüz okul yolları. Okula varıldığında yanan odun sobanın ısısında kuruması için soba etrafında oluşan halkalar ve öğle teneffüsünde Eroğlu köyünün çocukları evlerine giderlerken Çokallı köyünden gelen çocukların okulun bahçe duvarı üzerinde kitap torbasından çıkardıkları kuru ekmeklerle karınlarını doyurdukları günler.
Bir gün derste toprak renkli bu karayağız çocuklara öğretmen Ali Dinç teker teker sorar: “ Ne olmak istiyorsunuz?” Fakir çocuğunun kursağında ne olabilir? “ Öğretmen, polis, hemşire.” Sıra Muzaffer’e gelir. “ Sen ne olmak istiyorsun? Cevap; nettir. “ Cerrah olmak istiyorum.” dediğinde, arkadaşları güler. Çünkü bir köylü çocuğu olarak doktorluk gibi bir mesleği kendilerine layık göremezler. Hem devlette, Hem de Belediyelere bağlı dar gelirli aile çocukları için kurduğum Manisa’da MABEM, Soma’da SOBEM dershanelerinde, hem de İzmir ve Manisa özel kolejlerde çalışan bir eğitimci olarak varlıklı aile çocukları ile, dar gelirli hele köy çocuklarının kursaklarındakini yakinen bilen ve gözleyen biri olarak söylüyorum. Sınıftaki arkadaşlarının ciddiye almadıkları bu cevabı öğretmen Ali Dinç “ Aferin “ diyerek Muzaffer’i onura eder.
İlkokul ikinci sınıfa gelindiğinde yapılan veli toplantısında öğretmen Ali Dinç, baba Hüseyin Yurttaş’a: “ Hüseyin bey pusulası olmayan Kaptan’a rüzgarın faydası olmaz derler. Ama senin Muzaffer’in pusulası cerrahlığı gösteriyor.” “ Cerrah olacağım.” diye tutturdu. Bu cevabı ciddiye almamız lazım. Sen bu çocuğu imkânın varsa şehre götür orada okut” tavsiyesinde bulunur.
Bu tavsiyeyi ciddiye alan baba Yurttaş Turgutlu’ya göç eder, ilkokuldan sonra Turgutlu İmam- Hatip Okuluna kayıt yaptırır. Çevredeki tanıdıklar “Hem doktor olmak istiyorsun, hem İmam Hatip Okuluna gidiyorsun, nasıl olacak? Şimdiye kadar bu okuldan doktor çıkmış mı?” gibi menfi sorularla Muzaffer’in beyni çelinmeye çalışılsa da Muzaffer kararlıdır. “Evet İmam Hatip Okulundan çıkıp doktor olacağım.”kararlılığı sonuç verir. Girdiği ÖSS sınavlarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanır. Doktor olur.
Mecburi hizmet için Bitlis – Ahlat Devlet Hastanesine atanır. Mecburi hizmetinin hemen akabinde İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlığını kazanır. Genel Cerrah olduktan sonra da sırasıyla Çorlu Askeri hastanesinde Genel cerrah, Afyon Çay Devlet Hastanesi ile Alaşehir Devlet Hastanesinde baş Hekim görevlerinde bulunduktan sonra da Salihli Özel Can Hastanesinde Genel cerrah olarak çalışmaya başlar.
Benim Ülkemin en sevdiğim tarafı biliyorsan, bilgi üretiyorsan, sepetinde pamuk varsa, ayağına takılan çakıl taşları belki tökezletiyor ama yürümene engel olamıyor. Hiç kimse önünde duramıyor. Gelebileceğin yere kadar geliyorsun. Nice köy ve dar gelirli aile çocukları bugün gerek siyasette, gerek ticarette, gerekse bilim alanında çok kıymetli yerlerde görev yapmaktadırlar. Bu konuda müşahhas misal vermeme gerek var mı?
2011 yılına gelindiğinde çevrenin ve dostlarının önerisi ile aynı yıl yapılan genel seçimlerde
AK Parti Manisa milletvekili olarak Meclise girer. Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev aldı. Sağlıkçılara Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu ve Soma Maden Kazası ve Maden Kazalarının Önlenmesinin Araştırılması Komisyonu’nda bulundu.. Meclisteki aktif görevlerinin yanında İktidar partisinden milletvekili olarak omuzlarındaki sorumluluğun idraki içinde hayalindeki projeleri hayata geçirmek öncelikle köy yolları, okullar yanında Ahmetli, Alaşehir, Salihli, Kula, Selendi, Demirci, Gördes ve diğer ilçelerdeki projeleri yakın takibine aldı. Yıllardır türküsü çağrılan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Ahmetli Kelebek Barajı, Kula’da 5 gölet projesi ile Bebekli, Çelengöz, Yurtbaşı, Saraçlar ve Dutluca Gölet projelerini takip etti. Karda, çamurda okul yollarını teptiği Eroğlu Köyüne de projesi kabul görmeyen Göleti bakan beyle kurduğu iyi ilişkiler sonucu yapılan gölete Bakan beyin soy isimi olan EROĞLU GÖLETİ” ismi verildi. Bu gölet bugün Eroğlu köyünde balık üretiminin yanında 1100 dekan araziyi sulama tarımına kavuşturmuştur.
Milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra 2015 Yılında “Manisa Yurttaş Şifa Merkezi’ni” 2016 Yılında Salihli Şubesini açtı. Tıbbı Nebevi ve Tamamlayıcı Tıp konularında çalışmalarını başarı ile sürdürmektedir.
Bu arada sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık veren Op. Dr. Yurttaş, Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşların sosyal çalışmalarında aktif görev almaktadır. Bir çok dergi, gazete ve internet sitelerinde sağlık köşesi yazarlığı yapan Dr. Muzaffer Yurttaş, çocukların doğal beslenmesine özel önem vermektedir. Özellikle Okul çağındaki öğrencilerin beslenmesi için ders aralarında çocukların enerjiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, alınacak doğal gıdaların beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyeceğini vurgulamaktadır. Taşınması, dağıtılması, saklanması çok kolay olan kuru üzüm, bu amaçla öğrencilere verilebilecek gıdaların başında geldiğini söyleyerek okullarda üzüm tüketiminin teşviki konusunda teşebbüslerde bulunmaktadır. Üzüm üretmeyen İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde kişi başına üzüm tüketimi 1600 ile 1700 grama ulaşırken ülkemizde kişi başı tüketimin 250 gramda kalmasıyla üzüm üreten ülkemizin üzüm tüketmediğini ifade ederek tüketimin artırılması konusunda velilerin ve eğitimcilerin duyarlı olması gerektiğini vurgulamaktadır.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkan Vekili Yurttaş, yine Türkiye genelinde dağıtımı yapılmakta olan Popüler Sağlık Dergisi’nin editörlüğünü yürütmektedir.
24. Dönem Milletvekili olarak Manisa’ya olan hizmetlerini, vekillikten sonra da sosyal ve kültürel faaliyetleriyle kesintisiz sürdüren Op. Dr. Sayın Muzaffer Yurttaş beyi Manisa sevdalısı bir kardeşim olarak görüyorum. Ve kendilerini bu yararlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.
Manisa için çalışan, Manisa için bir çivi çakan kardeşlerimi bu vesile ile yazmaya devam edeceğim.www.kadirkeskin.net