Manisa’da Damızlık Koç Teke Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Bilecik illerine yüzde 50 hibeli damızlık koç sevkiyatı başladı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, damızlık koçun, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en kritik noktalardan biri olduğunu, hayvanlarımızın ıslahı ve daha verimli bir hayvancılık için damızlık vasfı yüksek koçların kullanılması gerektiğini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulamaya konulan “Damızlık Koç Teke Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, yüzde 50 hibeli damızlık koç-teke almaya hak kazanan yetiştiriciler için dağıtım ve sevkiyat işlemleri başladı. Salihli İlçesinde bulunan ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren koç-teke ağılından, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Bursa, Balıkesir ve Bilecik illerine de damızlık koçların sevk işlemleri başlatıldı.
YÜKSEK VASIFLI GENETİK YAPIYA SAHİPLER
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, damızlık koçun, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en kritik noktalardan biri olduğunu, hayvanlarımızın ıslahı ve daha verimli bir hayvancılık için damızlık vasfı yüksek koçların kullanılması gerektiğini ifade etti. Öztürk, “Damızlık koçlar, ilimizde devam eden “Halk Elinde Islah Projesi” sürülerinden seçilmiş olup, ırk ve damızlık özellikleri bakımından yüksek vasıflı genetik yapıya sahiptirler. Proje kapsamında yetiştiricilerimize Bakanlığımız tarafından belirlenen 3.000 TL hayvan birim fiyatı üzerinden 1.500 TL hibe olarak verilmektedir. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi. Damızlık koçların sevkiyat işlemine; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Rıza Duman ile konu sorumlusu teknik personeller katılım sağladı. FATİH AKOVA
Yorumlar
Kalan Karakter: