DİLEKÇE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Çocuk Mahkemeleri dilekçenin A/1 kısmında da açıklandığı üzere “Topuk kanı” hakkında tedbir kararı vermeye yetkili mahkemeler değildir. Ancak uygulamada bazı yerlerde savcılık aracılığı ile (Ortada bir suç-suça itilmiş çocuk ve tedaviye-bakıma-reabilitasyona ihtiyacı olan bir çocuk olmamasına rağmen) bu davalar çocuk mahkemelerinde açılmakta ve çocuk mahkemeleri de aileyi dahi dinlemeden, talep üzerine evrak üzerinden bu tedbir kararlarını usulsüz bir şekilde vermektedir.
Bunlara yapılan itirazlar en yakın çocuk mahkemesine yapılmakta, bu mahkemelerde derhal bu itirazı (genellikle okumaya dahi gerek görülmeden) reddetmekte, kanunda açıkça belirtilen usule ilişkin konuları dahi göz ardı etmektedirler.
Bu döngüyü kırmak için çocuk mahkemesi kararlarına itiraz için iki adet dilekçe hazırlamış bulunmaktayız,
Bir tanesi BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNE İSTİNAF,
Diğeri en yakın ÇOCUK MAHKEMESİNE İTİRAZ dilekçesidir.
DİĞER DİLEKÇE YAYINLANDIĞI GİBİ, BU DİLEKÇEDE BAŞLIKLARI VE SONUÇ KISMI DEĞİŞTİRİLEREK hem Bölge Adliye Hem de Çocuk mahkemesine gönderilebilir. Bu başlık
“EN YAKIN ÇOCUK MAHEMESİNE
Gönderilmek üzere
KIRIKKALE ( ) ÇOCUK MAHKEMESİNE” şeklinde olmalıdır.
Bu mahkemenin itirazınızın reddinin tarafınıza PTT yolu ile tebliğinden itibaren 1 ay içinde ANAYASA MAHKEMESİNE; “AİLENİN DİNLENMEMİŞ OLMASI” gibi diğer gerekçelerin yanı sıra “ÇOCUK MAHKEMESİNİN GÖREVSİZ OLDUĞU” gerekçesi ile de bireysel başvuru yoluna gidilmelidir.
AŞAĞIDAKİ DİLEKÇEDE SİZİ İLGİLENDİRMEYEN BÖLÜMLERİ ÇIKARTINIZ.
Elbette bunun için önce dilekçeyi dikkatlice okumalısınız.
Aşağındaki dilekçedeki şahıs aslında Kırıkkale de ikamet sahibi iken, Samsunda Annesinin yanında bir süre için taşınmış, bu sebeple dilekçeyi Samsundaki mahkeme aracılığı Ankara Bölge Adliyesine iletilmek üzere Kırıkkaleye göndermiştir. Eğer resmi ikâmetgahı olan Kırıkkale de yaşıyor olsa idi alttaki “Samsun” kısmı çıkartılması gerekir idi. Ör;
“ANKARA İLGİLİ ( ) BÖLGE ADLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
Gönderilmek üzere
KIRIKKALE ( ) ÇOCUK MAHKEMESİNE” gibi
Dilekçenin (B) bölümü kararında Anayasa Mahkemesinin 29.06.2016 tarih, 2014/4077 Numaralı (Muhammed Ali Bayram) kararını gerekçe olarak göstermiş mahkemelere yöneliktir. Eğer mahkeme bu AYM kararına dayanmamış ise bu kısım çıkartılabilir.
Aileler buraya daha fazla görüş-açıklama vs. eklememelidir! Esasen dilekçenin kısası makbuldür. Hâkimlerin uzun dilekçeleri okumama eğilimi vardır. Bu dilekçe ise zaten uzundur, daha da uzatılmamalıdır.
Bu açıklamalar dilekçeye dahil değildir. Dilekçeyi düzenledikten sonra silmeyi unutmayınız.
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
Yorumlar
Kalan Karakter: